De behandeling

Lycon (Brazilian Wax behandeling)

Hieronder wordt beschreven hoe een waxbehandeling in zijn werk gaat. De huid wordt eerst gereinigd met Lycotane Skin Cleaner. Daarna wordt de huid voorzien van Pre Waxing Oil, zodat de wax niet aan de huid vast blijft plakken. De wax (Lycon Hot Wax) wordt nu volgens spateltechniek op de huid aangebracht. Als de wax hard is wordt het met de hand verwijderd. Na het harsen wordt er met After Waxing Oil de achtergebleven restjes hars weggehaald. Als laatste wordt er een verzachtende crème aangebracht: Tea-Tree Sooth.

Er wordt gewerkt met drie soorten Lycon Wax. De SoBerry Delicious Hot Wax, de Lycojet Lavender Wax en de Lycotec SuperBerry Hot Wax. Elk van deze Lycon Waxen worden gebruikt voor verschillende huid- en haartypen.

1. Lycotane Huidreiniger

Met Jasmijn en Kamille

Lycotane reinigt de huid, verwijdert vuil, bodylotion en transpiratie.Voor gebruik voor en na een waxbehandeling van gezicht en/of lichaam.

2. Pre-Waxing Oil

Met Abrikozenpitolie, Jasmijn en Kamille

Pre-Waxing Oil zorgt voor een beschermlaagje tussen de wax en de huid, zodat de wax alleen aan de haartjes trekt en niet aan de huid. Te gebruiken bij Lycon on Hot Wax & Lycojet Wax. Beschermt en verzacht!

3.Soothing Cream

Met Kamille en Roos

Vochtinbrengend en extra verzorgend. Ideaal om een droge huid te behandelen na een Hot- of Strip Wax behandeling. Ook ideaal als bodylotion.

4. Tea-Tree Soothe

Met Tea-Tree olie, Roos en Kamille

Te gebruiken als cooling finishing touch na alle waxbehandelingen van lichaam en gezicht. Bevat de goede eigenschappen van tea-tree olie en heeft een desinfecterende werking!